Slaninová omáčka Béarnaise

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Počet porcí: 3 šálky
Kalorie na porci: 101 kcal
Sacharidy: 0,5 g
Bílkoviny: 2 g
Tuky: 10 g
Suroviny:
-
1⁄2 hrnku tuku ze slaniny
-
1⁄4 hrnku vývaru
-
12 velkých žloutků
-
jemná mořská sůl
Postup:
-
Slaninu dejte do středně velkého hrnce a rozpusťte při střední teplotě. Přidejte vývar a přiveďte k varu.
-
Vložte žloutky do mixéru. Nastavte mixér na střední rychlost, pomalu přidejte jednu třetinu směsi tuku se slaninou. Jakmile emulguje, zvyšte rychlost mixéru na vysokou a přidejte zbývající tuk v trochu rychlejším přelévání. Dochuťte solí podle chuti.
-
Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 4 dnů.