Slaninová omáčka Béarnaise

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Počet porcí: 3 šálky

Kalorie na porci: 101 kcal

Sacharidy: 0,5 g
Bílkoviny: 2 g
Tuky: 10 g

Suroviny:

  • 1⁄2 hrnku tuku ze slaniny

  • 1⁄4 hrnku vývaru

  • 12 velkých žloutků

  • jemná mořská sůl

Postup:

  1. Slaninu dejte do středně velkého hrnce a rozpusťte při střední teplotě. Přidejte vývar a přiveďte k varu.

  2. Vložte žloutky do mixéru. Nastavte mixér na střední rychlost, pomalu přidejte jednu třetinu směsi tuku se slaninou. Jakmile emulguje, zvyšte rychlost mixéru na vysokou a přidejte zbývající tuk v trochu rychlejším přelévání. Dochuťte solí podle chuti.

  3. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 4 dnů.