Carnivore majonéza

Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 a 1⁄2 šálku
Kalorie na porci: 82 kcal
Sacharidy: 0,1 g
Bílkoviny: 0,2 g
Tuky: 9 g
Suroviny:
-
2 velké žloutky
-
2 lžičky vody (nebo vývaru)
-
1 hrnek rozpuštěného tuku ze slaniny (nebo dřeně)
-
1⁄2 lžičky jemné mořské soli
Postup:
- Ingredience dejte v uvedeném pořadí do sklenice se širokým hrdlem. Umístěte ponorný mixér na dno nádoby. Zapněte mixér a velmi pomalu jej přesuňte na horní část nádoby. Buďte trpěliví! Dosažení výsledku by vám mělo trvat asi minutu. Pomalé pohybování mixéru je klíčem k získání majonézy. Ochutnejte a případně dosolte.
- Uchovávejte ve sklenici v chladničce po dobu až 5 dnů.