Carnivore majonéza

Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 a 1⁄2 šálku

Kalorie na porci: 82 kcal

Sacharidy: 0,1 g
Bílkoviny: 0,2 g
Tuky: 9 g

Suroviny:

  • 2 velké žloutky

  • 2 lžičky vody (nebo vývaru)

  • 1 hrnek rozpuštěného tuku ze slaniny (nebo dřeně)

  • 1⁄2 lžičky jemné mořské soli

Postup:

  1. Ingredience dejte v uvedeném pořadí do sklenice se širokým hrdlem. Umístěte ponorný mixér na dno nádoby. Zapněte mixér a velmi pomalu jej přesuňte na horní část nádoby. Buďte trpěliví! Dosažení výsledku by vám mělo trvat asi minutu. Pomalé pohybování mixéru je klíčem k získání majonézy. Ochutnejte a případně dosolte.
  2. Uchovávejte ve sklenici v chladničce po dobu až 5 dnů.