Holandská slaninová omáčka

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Počet porcí: 2 šálky
Kalorie na porci: 86 kcal
Sacharidy: 0,1 g
Bílkoviny: 0,5 g
Tuky: 9 g
Suroviny:
-
2 velké žloutky
-
2 lžičky vody (nebo vývaru)
-
1⁄2 šálku tuku ze slaniny (nebo másla, kostní dřeně)
-
1⁄4 lžičky jemné mořské soli
Postup:
- V hrnci rozehřejte tuk ze slaniny nebo másla, dokud nebude horký.
-
Vložte žloutky a vodu do půllitrové sklenice se širokým hrdlem. Umístěte ponorný mixér na dno sklenice. Zapněte mixér a pomalu přidávejte horký tuk. Velmi pomalu mixér zvedejte nahoru. Buďte trpěliví! Dosažení omáčky by vám mělo trvat asi minutu. Pomalé pohybování mixérem je klíčem k dosažení výsledku. Ochutnejte a případně dosolte.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 4 dnů.