Krémový paštikový dip

Doba přípravy: 15 minut + 1 hodina chlazení
Počet porcí: 2-3 šálky

Kalorie na porci: 352 kcal

Sacharidy: 4 g
Bílkoviny: 38 g
Tuky: 20 g

Suroviny:

  • 8 lžic másla nebo ghí, změklého

  • 500 g bio nebo pastevní kachní nebo kuřecí játra

  • 1 lžička mořské soli

Postup:

  1. Játra sceďte a osušte papírovou utěrkou a dejte stranou. Rozpusťte 2 polévkové lžíce másla ve střední pánvi na středním ohni. Přidejte játra do pánve s máslem a opékejte 6-8 minut.
  2. Když jsou játra středně propečená, vypněte je a játrovou směs přendejte do mixéru. Ihned přidejte zbytek másla na kousky; teplo z jater rozpustí tuk. Mixujte dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Po vychladnutí dejte paštiku do malé skladovací nádoby a do lednice vychladit alespoň na jednu hodinu.
  4. Podávejte a vychutnejte si ji se škvarkami nebo použijte jako topping na maso nebo vejce.