Snídaňové špízy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 295 kcal

Sacharidy: 1 g
Bílkoviny: 22 g
Tuky: 23 g

Suroviny:

  • 8 silných plátků vepřové nebo hovězí slaniny

  • 4 vepřové snídaňové párky nebo klobásy, nakrájené na kousky (2-3 cm)

  • 1 hovězí steak, nakrájený na kousky (2-3 cm)

  • 8 dřevěných nebo ocelových špejlí

Postup:

  1. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 10 minut do vody. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  2. Napíchněte 1 kus slaniny na špejli, pak kousek klobásy a oviňte slaninu kolem klobásy a slaninu napíchněte na špejli znovu. Nyní na špejli napíchněte kousek masa, omotejte slaninu kolem masa a slaninu znovu napíchněte na špejli. Takto proplétejte slaninu s dalším kouskem klobásy a dalším kouskem masa, až na konec špejle. Opakujte se zbývajícími špejlemi.
  3. Špízy vložte na rozpálený gril a grilujte 6 až 8 minut, po 3 minutách obracejte, dokud slanina není mírně křupavá a propečená podle vašeho vkusu. Sundejte z grilu a podávejte.
  4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 4 dnů, v mrazáku až měsíc.