Masová “lízátka”

Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 17 minut
Počet porcí: 24 lízátek (2 na porci)

Kalorie na porci: 358 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 24 g
Tuky: 29 g

Suroviny:

  • 2 lžíce sádla / loje nebo nesoleného másla

  • 500 g hovězí svíčkové, nakrájené na 24 kostek

  • 1 lžička jemné mořské soli

  • 100 g rozdrobeného modrého sýra (asi 1 šálek)

  • 24 malých ocelových nebo dřevěných špejlí

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo na středně vysokou teplotu. Mezitím dochuťte kostky hovězího masa solí. Jakmile je sádlo horké, přidejte hovězí maso a opékejte, dokud ze všech stran nezhnědne, asi 3 minuty. (Maso v tomto okamžiku nebude zcela propečené.)
  3. Hovězí maso přeneste do zapékací mísy. Nahoře posypte každou kostku 2 lžičkami modrého sýra.
  4. Pečte asi 5-8 minut, podle preference. Položte na servírovací talíř a do každé kostky zapíchněte špejli nebo párátko a máte masová lízátka! Podávejte nejlépe ihned.