Masová “lízátka”

Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 17 minut
Počet porcí: 24 lízátek (2 na porci)
Kalorie na porci: 358 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 24 g
Tuky: 29 g
Suroviny:
-
2 lžíce sádla / loje nebo nesoleného másla
-
500 g hovězí svíčkové, nakrájené na 24 kostek
-
1 lžička jemné mořské soli
-
100 g rozdrobeného modrého sýra (asi 1 šálek)
-
24 malých ocelových nebo dřevěných špejlí
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké pánvi rozehřejte sádlo na středně vysokou teplotu. Mezitím dochuťte kostky hovězího masa solí. Jakmile je sádlo horké, přidejte hovězí maso a opékejte, dokud ze všech stran nezhnědne, asi 3 minuty. (Maso v tomto okamžiku nebude zcela propečené.)
- Hovězí maso přeneste do zapékací mísy. Nahoře posypte každou kostku 2 lžičkami modrého sýra.
- Pečte asi 5-8 minut, podle preference. Položte na servírovací talíř a do každé kostky zapíchněte špejli nebo párátko a máte masová lízátka! Podávejte nejlépe ihned.