Lososová francouzská vejce

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 7 minut
Počet porcí: 2

Kalorie na porci: 464 kcal

Sacharidy: 1 g
Bílkoviny: 30 g
Tuky: 36 g

Suroviny:

  • 2 lžíce sádla nebo nesoleného másla

  • 6 velkých vajec

  • 1⁄2 lžičky jemné mořské soli

  • 100 g uzeného lososa, nakrájeného na malé kousky

  • 2 lžíce mascarpone, pokojová teplota

Postup:

  1. V malém hrnci na středně mírném ohni rozpusťte sádlo.
  2. Ve velké míse rozšlehejte vejce se solí.
  3. Do hrnce nalijte vejce a za stálého šlehání vařte, dokud nezměknou. Sundejte z plotny.
  4. Přidejte uzeného lososa, mascarpone a promíchejte, aby se vajíčka spojila. Podávejte nejlépe ihned.