Lososová francouzská vejce

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 7 minut
Počet porcí: 2
Kalorie na porci: 464 kcal
Sacharidy: 1 g
Bílkoviny: 30 g
Tuky: 36 g
Suroviny:
-
2 lžíce sádla nebo nesoleného másla
-
6 velkých vajec
-
1⁄2 lžičky jemné mořské soli
-
100 g uzeného lososa, nakrájeného na malé kousky
-
2 lžíce mascarpone, pokojová teplota
Postup:
- V malém hrnci na středně mírném ohni rozpusťte sádlo.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce se solí.
- Do hrnce nalijte vejce a za stálého šlehání vařte, dokud nezměknou. Sundejte z plotny.
- Přidejte uzeného lososa, mascarpone a promíchejte, aby se vajíčka spojila. Podávejte nejlépe ihned.