Snídaňový koláč

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 28 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 336 kcal

Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 24 g
Tuky: 26 g

Suroviny:

  • 100 g sýru čedar, nastrouhaného

  • 8 velkých vajec

  • 1 lžička jemné mořské soli

  • 6 tenkých plátků vepřové nebo hovězí slaniny

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Polovinou sýra rovnoměrně vysypte koláčovou formu. Pečte 3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí.
  3. Mezitím dejte zbylý sýr do malé misky. Přidejte vejce, sůl a dobře promíchejte. Nalijte směs do koláčové formy na roztavený sýr.
  4. Plátky slaniny položte na vajíčkovou směs. Pečte 20 až 25 minut nebo dokud vejce neztuhnou a slanina nebude křupavá.
  5. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 5 dnů.