Snídaňový burger se sýrem a slaninou

Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 18 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 592 kcal

Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 39 g
Tuky: 47 g

Suroviny:

  • 4 plátky vepřové nebo hovězí slaniny

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 1 lžička jemné mořské soli

  • 4 velká vejce

  • 4 plátky čedaru

  • 8 lžic holandské omáčky

Postup:

  1. Umístěte slaninu na pánev na středně vysokou teplotu a opékejte 4 minuty z každé strany do křupava. Odstraňte slaninu z pánve a dejte stranou.
  2. Zatímco se slanina opéká, rozdělte mleté hovězí na 4 stejné porce a z každé porce vytvarujte placičku. Placičky z obou stran dobře osolte.
  3. Ochucené placičky vložte na pánev na střední teplotu. Placičky smažte 3 minuty z každé strany, aby byly středně propečené, nebo smažte déle, pokud dáváte přednost propečenějším burgerům.
  4. Vyjměte burgery z pánve a nechte v ní tuk. Dejte burgery stranou na teplý talíř. Rozklepněte vejce na pánev a smažte na středním plameni 4 minuty, nebo dokud bílky neztuhnou, ale žloutky nezůstanou tekuté.
  5. Při podávání dejte placičky na čtyři talíře a položte na každý burger smažené vejce, plátek slaniny, plátek sýra a 2 lžíce holandské omáčky.
  6. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.