Snídaňový burger se sýrem a slaninou

Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 18 minut
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 592 kcal
Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 39 g
Tuky: 47 g
Suroviny:
-
4 plátky vepřové nebo hovězí slaniny
-
500 g mletého hovězího masa
-
1 lžička jemné mořské soli
-
4 velká vejce
-
4 plátky čedaru
-
8 lžic holandské omáčky
Postup:
- Umístěte slaninu na pánev na středně vysokou teplotu a opékejte 4 minuty z každé strany do křupava. Odstraňte slaninu z pánve a dejte stranou.
- Zatímco se slanina opéká, rozdělte mleté hovězí na 4 stejné porce a z každé porce vytvarujte placičku. Placičky z obou stran dobře osolte.
- Ochucené placičky vložte na pánev na střední teplotu. Placičky smažte 3 minuty z každé strany, aby byly středně propečené, nebo smažte déle, pokud dáváte přednost propečenějším burgerům.
- Vyjměte burgery z pánve a nechte v ní tuk. Dejte burgery stranou na teplý talíř. Rozklepněte vejce na pánev a smažte na středním plameni 4 minuty, nebo dokud bílky neztuhnou, ale žloutky nezůstanou tekuté.
- Při podávání dejte placičky na čtyři talíře a položte na každý burger smažené vejce, plátek slaniny, plátek sýra a 2 lžíce holandské omáčky.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.