Masové kuličky s játry a slaninou

Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Počet porcí: 8

Kalorie na porci: 384 kcal

Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 34 g
Tuky: 26 g

Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 200 g hovězích jater

  • 200 g slaniny, nakrájené na malé kostičky

  • 1 malé vejce

  • 1 a ¼ šálku hovězího vývaru

  • 2 lžičky mořské soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokou teplotu a opečte slaninu. Odstraňte slaninu a dejte stranou.
  3. Mezitím lehce rozšlehejte vejce se ¼ šálku vývaru a solí.
  4. V kuchyňském robotu zredukujte vychladlou slaninu na hrubou drobenku. Nyní přidejte játra, mleté hovězí maso a směs vajec. Mixujte do hladké konzistence.
  5. Z masové směsi vytvořte několik masových kuliček o velikosti golfového míčku. Položte na pečicí plech s okrajem a pečte 15 minut.
  6. Podávejte teplé.
  7. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 dnů.