Masové kuličky s játry a slaninou

Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Počet porcí: 8
Kalorie na porci: 384 kcal
Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 34 g
Tuky: 26 g
Suroviny:
-
500 g mletého hovězího masa
-
200 g hovězích jater
-
200 g slaniny, nakrájené na malé kostičky
-
1 malé vejce
-
1 a ¼ šálku hovězího vývaru
-
2 lžičky mořské soli
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokou teplotu a opečte slaninu. Odstraňte slaninu a dejte stranou.
- Mezitím lehce rozšlehejte vejce se ¼ šálku vývaru a solí.
- V kuchyňském robotu zredukujte vychladlou slaninu na hrubou drobenku. Nyní přidejte játra, mleté hovězí maso a směs vajec. Mixujte do hladké konzistence.
- Z masové směsi vytvořte několik masových kuliček o velikosti golfového míčku. Položte na pečicí plech s okrajem a pečte 15 minut.
- Podávejte teplé.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 dnů.