Hovězí hrudí

Doba přípravy: 4 minuty + 25 minut na odležení
Doba vaření: 3,5 - 4 hodiny
Počet porcí: 8
Kalorie na porci: 779 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 57 g
Tuky: 59 g
Suroviny:
-
2 kg hovězí hrudí
-
2 lžíce mořské soli
-
1 a 1⁄2 šálku vývaru z hovězích kostí
Postup:
- Hrudí osušte papírovou utěrkou a vložte do pekáče. Hrudí nechte odpočívat při pokojové teplotě po dobu 10 až 15 minut, aby bylo zajištěno rovnoměrné pečení.
- Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Hrudí osolte ze všech stran solí. Použitím rukou vetřete sůl do masa. Pečte odkryté 1 hodinu.
- Nalijte vývar do pekáče. Snižte teplotu trouby na 150 stupňů, přikryjte pekáč a pečte další 2,5 až 3 hodiny, dokud není maso měkké.
- Vyjměte hrudí z pekáče a nechte 10 minut odpočívat. Hrudí nakrájejte na plátky a podávejte.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.