Hovězí hrudí

Doba přípravy: 4 minuty + 25 minut na odležení
Doba vaření: 3,5 - 4 hodiny
Počet porcí: 8

Kalorie na porci: 779 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 57 g
Tuky: 59 g

Suroviny:

  • 2 kg hovězí hrudí

  • 2 lžíce mořské soli

  • 1 a 1⁄2 šálku vývaru z hovězích kostí

Postup:

  1. Hrudí osušte papírovou utěrkou a vložte do pekáče. Hrudí nechte odpočívat při pokojové teplotě po dobu 10 až 15 minut, aby bylo zajištěno rovnoměrné pečení.
  2. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů.
  3. Hrudí osolte ze všech stran solí. Použitím rukou vetřete sůl do masa. Pečte odkryté 1 hodinu.
  4. Nalijte vývar do pekáče. Snižte teplotu trouby na 150 stupňů, přikryjte pekáč a pečte další 2,5 až 3 hodiny, dokud není maso měkké.
  5. Vyjměte hrudí z pekáče a nechte 10 minut odpočívat. Hrudí nakrájejte na plátky a podávejte.
  6. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.