Filet Mignon obalený ve slanině

Doba přípravy: 5 minut + 20 minut na odpočinek
Doba vaření: 15 minut
Počet porcí: 2
Kalorie na porci: 237 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 27 g
Tuky: 13 g
Suroviny:
-
2 (asi 120 gramové) plátky steaku
-
1 a 1⁄2 lžičky jemné mořské soli
-
2 tenké plátky vepřové nebo hovězí slaniny
-
2 kousky nesoleného másla na polevu (volitelně)
Postup:
- Nechte filety uležet při pokojové teplotě po dobu 15 minut, abyste zajistili rovnoměrné pečení.
- Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.
- Filety osušte papírovou utěrkou a okořeňte horní a spodní část filetů solí. Každý filet omotejte po stranách kouskem slaniny a zajistěte párátkem.
- Filety obalené slaninou položte na pečicí plech. Pečte 15 minut pro medium rare, nebo pokračujte v pečení, dokud nebude maso podle vašich představ.
- Vyjměte filety z plechu nebo horkovzdušné fritézy a nechte je před podáváním odpočinout 5 minut. Na každý položte kousek másla.