Filet Mignon obalený ve slanině

Doba přípravy: 5 minut + 20 minut na odpočinek
Doba vaření: 15 minut
Počet porcí: 2

Kalorie na porci: 237 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 27 g
Tuky: 13 g

Suroviny:

  • 2 (asi 120 gramové) plátky steaku

  • 1 a 1⁄2 lžičky jemné mořské soli

  • 2 tenké plátky vepřové nebo hovězí slaniny

  • 2 kousky nesoleného másla na polevu (volitelně)

Postup:

  1. Nechte filety uležet při pokojové teplotě po dobu 15 minut, abyste zajistili rovnoměrné pečení.
  2. Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.
  3. Filety osušte papírovou utěrkou a okořeňte horní a spodní část filetů solí. Každý filet omotejte po stranách kouskem slaniny a zajistěte párátkem.
  4. Filety obalené slaninou položte na pečicí plech. Pečte 15 minut pro medium rare, nebo pokračujte v pečení, dokud nebude maso podle vašich představ.
  5. Vyjměte filety z plechu nebo horkovzdušné fritézy a nechte je před podáváním odpočinout 5 minut. Na každý položte kousek másla.