Hovězí tatarák

Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina na vychladnutí
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 297 kcal

Sacharidy: 1 g
Bílkoviny: 38 g
Tuky: 15 g

Suroviny:

  • 500 g horního kulatého steaku

  • 1 lžička mořské soli

  • 1 velký žloutek a případně 4 žloutky na ozdobu

Postup:

  1. Dejte steak do mrazáku asi na 1 hodinu, aby bylo snazší ho nakrájet.
  2. Vychlazený steak položte na prkénko a nakrájejte jej na velmi tenké proužky. Poté proužky nakrájejte na jemné kostičky. Pokračujte v sekání, dokud nebude steak nakrájený úplně nadrobno.
  3. Nakrájený steak dejte do velké mísy. Přidejte sůl a žloutek a důkladně promíchejte rukama. Ochutnejte a dochuťte solí podle své chuti.
  4. Masovou směs rozdělte na 4 stejné porce. Vložte 1 porci do středu vykrajovátka. Rukama přitlačte, abyste vytvořili kopeček. Vyjměte vykrajovátko a opakujte se zbývající masovou směsí.
  5. Podle potřeby potřete každý kopec žloutkem. Ihned podávejte.