Hovězí jazyk

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 hodina
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 512 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 44 g
Tuky: 50 g

Suroviny:

  • 1 kg hovězího jazyku

  • 1 lžička jemné mořské soli

  • holandská omáčka (volitelně)

Postup:

  1. Vložte hovězí jazyk do velkého hrnce. Naplňte hrnec vodou tak, aby byl jazyk zcela ponořený. Přidejte sůl.
  2. Zvyšte teplotu a přiveďte vodu k varu. Snižte na středně nízkou teplotu a vařte v přikrytém hrnci 1 hodinu, nebo dokud kůže snadno neklouže.
  3. Vyjměte jazyk z hrnce a nechte mírně vychladnout. Odstraňte kůži a jazyk nakrájejte na tenké plátky. Podávejte teplý, podle chuti přelitý holandskou omáčkou.
  4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.