Hovězí oháňka

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Počet porcí: 8
Kalorie na porci: 360 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 31 g
Tuky: 25 g
Suroviny:
-
1⁄4 šálku loje nebo nesoleného másla
-
1 kg hovězí oháňky
-
2 lžičky jemné mořské soli
-
2 šálky vývaru z hovězích kostí
Postup:
-
Ohřejte lůj ve velké pánvi na středně vysokou teplotu.
-
Kousky hovězí oháňky osušte papírovou utěrkou a dochuťte solí. Jakmile je pánev rozpálená, přidejte hovězí oháňku a restujte 6 minut nebo do zhnědnutí.
-
Zalijte vývarem, přikryjte a vařte na mírném ohni 2 hodiny nebo dokud oháňka úplně nezměkne. Oháňku můžete také připravit v pomalém hrnci po dobu 10-14 hodin.
-
Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.