Hovězí oháňka

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Počet porcí: 8

Kalorie na porci: 360 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 31 g
Tuky: 25 g

Suroviny:

  • 1⁄4 šálku loje nebo nesoleného másla

  • 1 kg hovězí oháňky

  • 2 lžičky jemné mořské soli

  • 2 šálky vývaru z hovězích kostí

Postup:

  1. Ohřejte lůj ve velké pánvi na středně vysokou teplotu.

  2. Kousky hovězí oháňky osušte papírovou utěrkou a dochuťte solí. Jakmile je pánev rozpálená, přidejte hovězí oháňku a restujte 6 minut nebo do zhnědnutí.

  3. Zalijte vývarem, přikryjte a vařte na mírném ohni 2 hodiny nebo dokud oháňka úplně nezměkne. Oháňku můžete také připravit v pomalém hrnci po dobu 10-14 hodin.

  4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.