Steaky z hovězího srdce

Doba přípravy: 5 minut + 2 hodiny na namáčení
Doba vaření: 10 minut
Počet porcí: 2

Kalorie na porci: 509 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 63 g
Tuky: 25 g

Suroviny:

  • 2 plátky hovězího srdce

  • 1 šálek vývaru z hovězích kostí

  • 2 lžičky jemné mořské soli

  • 2 polévkové lžíce loje nebo ghí

Postup:

  1. Pokud chcete srdíčko namáčet, vložte plátky do kastrolu a zalijte vývarem. Zakryjte a dejte do lednice, aby nasáklo, po dobu alespoň 2 hodin. Vyjměte steaky z vývaru a osušte papírovou utěrkou. Nechte ohřát na pokojovou teplotu po dobu 10 minut.
  2. Pokud chcete, nakrájejte steaky na nudličky. Osolte z obou stran.
  3. Ohřejte lůj ve velké litinové pánvi na středně vysokou teplotu. Jakmile je horký, vložte steaky do pánve a opékejte 5 minut. Otočte a opékejte 5 minut na druhé straně nebo dokud se neopeče podle vaší preference.
  4. Vyjměte steaky z pánve a nechte 5 minut odpočívat před podáváním. Podle chuti podávejte s rozpuštěným lojem.