Steaky z hovězího srdce

Doba přípravy: 5 minut + 2 hodiny na namáčení
Doba vaření: 10 minut
Počet porcí: 2
Kalorie na porci: 509 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 63 g
Tuky: 25 g
Suroviny:
-
2 plátky hovězího srdce
-
1 šálek vývaru z hovězích kostí
-
2 lžičky jemné mořské soli
-
2 polévkové lžíce loje nebo ghí
Postup:
- Pokud chcete srdíčko namáčet, vložte plátky do kastrolu a zalijte vývarem. Zakryjte a dejte do lednice, aby nasáklo, po dobu alespoň 2 hodin. Vyjměte steaky z vývaru a osušte papírovou utěrkou. Nechte ohřát na pokojovou teplotu po dobu 10 minut.
- Pokud chcete, nakrájejte steaky na nudličky. Osolte z obou stran.
- Ohřejte lůj ve velké litinové pánvi na středně vysokou teplotu. Jakmile je horký, vložte steaky do pánve a opékejte 5 minut. Otočte a opékejte 5 minut na druhé straně nebo dokud se neopeče podle vaší preference.
- Vyjměte steaky z pánve a nechte 5 minut odpočívat před podáváním. Podle chuti podávejte s rozpuštěným lojem.