Žebra

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 297 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 25 g

Suroviny:

  • 1 balení vepřových žebírek

  • 3 lžičky mořské soli

  • 1⁄2 šálku vývaru

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Žebra nakrájejte na jednotlivé kusy po jedné kosti.
  2. Žebírka ze všech stran ochuťte 2 lžičkami soli a vložte do kastrolu. Pečte 10 minut.
  3. Přidejte vývar a zbývající 1 lžičku soli. Vložte kastrol zpět do trouby a pečte dalších 15 minut nebo dokud není vepřové maso propečené a vnitřní teplota nedosahuje 70 stupňů.
  4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.