Křupavý vepřový bůček

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 a půl hodiny
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 799 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 59 g
Tuky: 69 g

Suroviny:

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí

Postup:

PŘÍPRAVA V POMALÉM HRNCI:

  1. Maso pečte 5 hodin na Low. Po této době maso vyjměte, kůži nařežte na mřížky a bůček vložte do klasické trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut, dokud se neudělá kůrka.

PŘÍPRAVA V TROUBĚ:

  1. Pokud pomalý hrnec nemáte, připravte bůček v troubě. Maso dejte péct v dobře uzavíratelné nádobě na 4 hodiny na 120 °C. Pak pekáček odkryjte a postupujte stejně jako při přípravě v pomalém hrnci.