Konfitované kachní stehno

Doba přípravy: 8 minut + 2 dny
Doba vaření: 3 hodiny
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 335 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 25 g
Tuky: 25 g

Suroviny:

  • 3 lžíce jemné mořské soli

  • 4 kachní stehna s kůží

  • 4 hrnky kachního sádla nebo masti

Postup:

  1. Dno dostatečně velké zapékací mísy posypte 1 lžíci soli a obalte v ní kachní stehna. Poté je položte kůží nahoru. Přikryjte a dejte do chladu na 1 až 2 dny.
  2. Předehřejte troubu na 100 stupňů.
  3. Vložte 4 šálky kachního sádla do středně velkého hrnce a roztavte na středním ohni. Z kachny otřete sůl. Kachnu zalijte rozpuštěným tukem tak, aby byla celá obklopená tukem.
  4. Vložte mísu do trouby a pomalu pečte 2,5 až 3 hodiny. Po upečení zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte, dokud nebudou stehna hnědá a křupavá. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.