Konfitované kachní stehno

Doba přípravy: 8 minut + 2 dny
Doba vaření: 3 hodiny
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 335 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 25 g
Tuky: 25 g
Suroviny:
-
3 lžíce jemné mořské soli
-
4 kachní stehna s kůží
-
4 hrnky kachního sádla nebo masti
Postup:
- Dno dostatečně velké zapékací mísy posypte 1 lžíci soli a obalte v ní kachní stehna. Poté je položte kůží nahoru. Přikryjte a dejte do chladu na 1 až 2 dny.
- Předehřejte troubu na 100 stupňů.
- Vložte 4 šálky kachního sádla do středně velkého hrnce a roztavte na středním ohni. Z kachny otřete sůl. Kachnu zalijte rozpuštěným tukem tak, aby byla celá obklopená tukem.
-
Vložte mísu do trouby a pomalu pečte 2,5 až 3 hodiny. Po upečení zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte, dokud nebudou stehna hnědá a křupavá. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.