Krémové křupavé kuře

Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 12 minut
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 770 kcal
Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 43 g
Tuky: 65 g
Suroviny:
-
4 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
-
jemná mořská sůl
-
2 lžičky sádla, loje nebo ghí na smažení
Parmazánová omáčka:
-
1⁄2 šálku slaninové nebo špikové majonézy
-
2 lžíce hovězího nebo kuřecího vývaru
-
1⁄4 šálku strouhaného parmazánu
Parmazánová zálivka:
-
1⁄2 šálku mletých vepřových škvarků
-
1⁄3 šálku strouhaného parmazánu
-
2 lžíce nesoleného, rozpuštěného másla
Postup:
- Kuře ze všech stran osolte. Rozehřejte tuk ve velké pánvi na středně vysokou teplotu, poté přidejte kuře a restujte 3 minuty. Otočte a restujte dalších 3 až 5 minut, dokud není kuře propečené.
- Mezitím připravte parmazánovou omáčku: majonézu, vývar a strouhaný parmazán smíchejte v malé misce a dobře promíchejte.
- V další malé misce si připravte parmazánovou zálivku smícháním mletých škvarků, strouhaného parmazánu a rozpuštěného másla.
- Kuře na pánvi pokryjte parmazánovou omáčkou a poté zalijte parmazánovou zálivkou. Vložte do trouby a opékejte 4 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne hnědnout.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dny.