Krémové křupavé kuře

Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 12 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 770 kcal

Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 43 g
Tuky: 65 g

Suroviny:

  • 4 vykostěná kuřecí stehna bez kůže

  • jemná mořská sůl

  • 2 lžičky sádla, loje nebo ghí na smažení

     

    Parmazánová omáčka:

  • 1⁄2 šálku slaninové nebo špikové majonézy 

  • 2 lžíce hovězího nebo kuřecího vývaru

  • 1⁄4 šálku strouhaného parmazánu

     

    Parmazánová zálivka:

  • 1⁄2 šálku mletých vepřových škvarků

  • 1⁄3 šálku strouhaného parmazánu

  • 2 lžíce nesoleného, rozpuštěného másla

Postup:

  1. Kuře ze všech stran osolte. Rozehřejte tuk ve velké pánvi na středně vysokou teplotu, poté přidejte kuře a restujte 3 minuty. Otočte a restujte dalších 3 až 5 minut, dokud není kuře propečené.
  2. Mezitím připravte parmazánovou omáčku: majonézu, vývar a strouhaný parmazán smíchejte v malé misce a dobře promíchejte.
  3. V další malé misce si připravte parmazánovou zálivku smícháním mletých škvarků, strouhaného parmazánu a rozpuštěného másla.
  4. Kuře na pánvi pokryjte parmazánovou omáčkou a poté zalijte parmazánovou zálivkou. Vložte do trouby a opékejte 4 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne hnědnout.
  5. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dny.