Právě probíhá skupinová konzultace  -  Připojit se

Zvěřinové nebo hovězí jerky

Doba přípravy: 5 minut + 1 hodina na zmrazení
Doba vaření: 6-8 hodin
Počet porcí: 8

Kalorie na porci: 86 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 1 g

Suroviny:

  • 500 g vykostěné zvěřiny nebo hovězího masa 

  • 1 lžíce mořské soli

Postup:

  1. Maso dejte na 1 hodinu do mrazáku, aby se snadněji krájelo. Maso nakrájejte na dlouhé proužky o šířce 2-3 cm a tloušťce 4 mm. Proužky ze všech stran osolte.
  2. Postup v troubě: předehřejte troubu na 70 stupňů. Uspořádejte proužky na plech vystlaný pečicím papírem, aniž by se navzájem dotýkaly.

    Metoda sušení: vložte proužky osoleného masa do sušičky tak, aby se navzájem nedotýkaly, a nastavte sušičku na teplotu 70 stupňů.

  3. Pro oba způsoby: Maso dehydratujte po dobu 6 až 8 hodin nebo dokud nebudou jerky usušené na požadovanou žvýkatelnost. Pro žvýkavější strukturu dehydratujte kratší dobu.

  4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 2 týdnů a v mrazáku až měsíc.

    TIP: Vyzkoušejte jerky z jater!