Gumídci

Doba přípravy: 5 minut + 2 hodiny vychladnutí
Počet porcí: 12

Kalorie na porci: 10 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 2 g
Tuky: 0,2 g

Suroviny:

  • 1 polévková lžíce práškové želatiny 

  • 2 šálky vývaru z kostí

  • 4 silikonové gumové formičky (libovolný tvar)

Postup:

  1. Želatinu přisypte k ohřátému vývaru a promíchejte, aby se spojila.
  2. Umístěte silikonovou formu na pečicí plech s okrajem. Nalijte vývar do formiček. Dejte do lednice, dokud nebude želatina zcela ztuhlá, asi na 2 hodiny.
  3. Jemně vytlačte gumídky z formiček. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až 5 dnů.