Doma sušené hovězí maso

Doba přípravy: 5-10 minut
Doba sušení: 3-4 týdny
Počet porcí: dle velikosti masa

Kalorie na 100g: 151 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 31 g
Tuky: 3 g

Suroviny:

  • Vykostěné hovězí maso dle vlastního výběru (např. zadní kýta nebo svíčková)

  • Himalájská nebo mořská sůl

  • Kvalitní koření (volitelné nebo bez)

Postup:

  1. Celý kus masa naložte na 2-3 dny do soli, aby ztratilo všechnu vodu. Takto naložené maso uchovávejte v lednici (zhruba jednou za 24 hodin vyměňte sůl).
  2. Poté maso umyjte, osušte a obalte lékařský obvazem.

  3. Na závěr obvázané maso uvažte na šňůru a zavěste (nejlépe do průvanu) na 3-4 týdny.