Grilovaná jehněčí “kofta”

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Počet porcí: 4 porce
(3 kofty na osobu)

Kalorie na porci: 283 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 19 g
Tuky: 22 g

Suroviny:

  • 500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa

  • 1⁄4 lžičky jemné mořské soli

  • Rozpuštěný lůj nebo sádlo na mazání

  • Měkký kozí sýr, roztavený, k podávání (volitelně)
  • 12 kovových nebo dřevěných špejlí

Postup:

  1. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 10 minut do vody. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. Připravte koftu: Do velké mísy vložte mleté maso a sůl. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Rukama vytvarujte směs do 12 koulí. Každou kuličku umístěte kolem špejle a rukama vytvarujte kofty.
  3. Rozpálené grilovací rošty namažte rozpuštěným lojem. Nasaďte špejle, grilujte a opékejte asi 4 minuty z každé strany na středně propečenou koftu, nebo dokud nebude upečená podle vašich představ.
  4. Pokud chcete, podávejte s kozím sýrem.
  5. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.