Grilovaná jehněčí “kofta”

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Počet porcí: 4 porce
(3 kofty na osobu)
(3 kofty na osobu)
Kalorie na porci: 283 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 19 g
Tuky: 22 g
Suroviny:
-
500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa
-
1⁄4 lžičky jemné mořské soli
-
Rozpuštěný lůj nebo sádlo na mazání
- Měkký kozí sýr, roztavený, k podávání (volitelně)
- 12 kovových nebo dřevěných špejlí
Postup:
- Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 10 minut do vody. Předehřejte gril na střední teplotu.
- Připravte koftu: Do velké mísy vložte mleté maso a sůl. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Rukama vytvarujte směs do 12 koulí. Každou kuličku umístěte kolem špejle a rukama vytvarujte kofty.
- Rozpálené grilovací rošty namažte rozpuštěným lojem. Nasaďte špejle, grilujte a opékejte asi 4 minuty z každé strany na středně propečenou koftu, nebo dokud nebude upečená podle vašich představ.
- Pokud chcete, podávejte s kozím sýrem.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.