Grilované jehněčí kotletky

Doba přípravy: 5 minut + 15 minut na odležení
Doba vaření: 4 minuty
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 510 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 30 g
Tuky: 41 g
Suroviny:
-
8 jehněčích kotlet
-
2 lžičky jemné mořské soli
Postup:
- Jehněčí kotlety osušte papírovou utěrkou a nechte v místnosti odležet po dobu 15 minut, aby bylo zajištěno rovnoměrné pečení.
- Předehřejte gril na vysokou teplotu. Kotlety z obou stran okořeňte solí.
- Jakmile je gril rozpálený, položte kotlety na gril a pečte 2-3 minuty z každé strany pro medium rare nebo do požadovaného propečení.
- Vyjměte jehněčí kotlety z grilu a položte na talíř.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu max. 4 dnů.