Jehněčí masové kuličky

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Počet porcí: 2-3

Kalorie na porci: 596 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 43 g
Tuky: 47 g

Suroviny:

  • 500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa

  • 1 lžička mořské soli

  • 1 lžička loje

Volitelné přísady (pro úroveň 4):

  • 1 lžička šalvěje

  • 1 lžička papriky

  • 1 lžička tymiánu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Jehněčí maso dejte do mísy se solí a kořením. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Vytvarujte masové kuličky.
  3. Připravte zapékací mísu a vystelte ji papírem na pečení.
  4. Masové kuličky vložte do trouby a pečte 20 minut.