Jemná míchaná vejce

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Počet porcí: 1-2
Kalorie na porci: 452 kcal
Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 25 g
Tuky: 38 g
Suroviny:
-
2 lžíce másla, ghí, tuk ze slaniny nebo sádlo
-
4 vejce, dobře rozšlehaná
-
1⁄2 lžičky mořské soli
-
1⁄4 lžičky pepře (volitelně)
Postup:
- Máslo rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Když máslo začne bublat pěnu, přidejte do pánve rozšlehaná vejce. Okraje nechte provařit a zesvětlat barvu.
- Pomocí stěrky přetáhněte vejce z jedné strany na druhou stranu pánve, aby směs syrových vajec zaplnila právě vytvořený prostor. Toto opakujte, dokud uprostřed nezůstane žádná tekutá vaječná směs, pouze lesklá, měkká, vařená vejce na pánvi. Nezapomeňte je sundat z ohně těsně předtím, než jsou vejce úplně uvařená.
- Vejce sundejte z plotny, přendejte na talíř.
POZNÁMKA: Tento recept má dobrý poměr másla a vajec pro měkká, máslová vejce. Pokud zvýšíte počet vajec, podle toho zvyšte máslo.