Křupavé rybí tyčinky

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 194 kcal

Sacharidy: 0,1 g
Bílkoviny: 22 g
Tuky: 10 g

Suroviny:

  • rozpuštěné vepřové sádlo nebo lůj 

  • 1 velké vejce

  • 1 šálek strouhaného parmazánu nebo mletých vepřových škvarků

  • 500 g filetů z tresky, nakrájené na tyčinky 

  • 3 lžíce nesoleného másla nebo loje, rozpuštěného

  • majonéza k podávaní (volitelné)

Postup:

  1. Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.
  2. Vejce rozklepněte do misky a zlehka vyšlehejte vidličkou. Parmazán dejte do samostatné misky.
  3. Ponořte rybu do vajíčka, poté do parmazánu a rybu dobře obalte. Opakujte pro lepší obalení. Obalené ryby dávejte stranou na velký talíř. Nakonec všechny potřete rozpuštěným máslem.
  4. Obalené ryby položte na plech vyložený pečicím papírem nebo do vymaštěného koše fritézy a pečte 8 minut, po 4 minutách otočte. Pečte, dokud ryba nebude ve středu jemná.
  5. Rybí tyčinky přendejte na talíř a podávejte s majonézou. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dní.