Křupavé rybí tyčinky

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 194 kcal
Sacharidy: 0,1 g
Bílkoviny: 22 g
Tuky: 10 g
Suroviny:
-
rozpuštěné vepřové sádlo nebo lůj
-
1 velké vejce
-
1 šálek strouhaného parmazánu nebo mletých vepřových škvarků
-
500 g filetů z tresky, nakrájené na tyčinky
-
3 lžíce nesoleného másla nebo loje, rozpuštěného
-
majonéza k podávaní (volitelné)
Postup:
- Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.
- Vejce rozklepněte do misky a zlehka vyšlehejte vidličkou. Parmazán dejte do samostatné misky.
- Ponořte rybu do vajíčka, poté do parmazánu a rybu dobře obalte. Opakujte pro lepší obalení. Obalené ryby dávejte stranou na velký talíř. Nakonec všechny potřete rozpuštěným máslem.
- Obalené ryby položte na plech vyložený pečicím papírem nebo do vymaštěného koše fritézy a pečte 8 minut, po 4 minutách otočte. Pečte, dokud ryba nebude ve středu jemná.
- Rybí tyčinky přendejte na talíř a podávejte s majonézou. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dní.