Nejlepší vejce natvrdo

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12-15 minut
Počet porcí: 1-2

Kalorie na porci: 226 kcal

Sacharidy: 1,4 g
Bílkoviny: 19 g
Tuky: 17 g

Suroviny:

  • 6 celých vajec, ve skořápce, nerozbitých

  • mořská sůl podle chuti

  • pepř (volitelné)

Postup:

  1. Vejce dejte do středně velkého hrnce a přilévejte studenou vodu, dokud nejsou úplně

    zakrytá, asi 1 palec nad vejci. Umístěte hrnec na sporák na vysokou teplotu a přikryjte pokličkou. Když se voda dostane do varu, stáhněte plamen na středně vysoký a udržujte přikryté 6-7 minut.

  2. Připravte si misku s vodou a ledem. Okamžitě odstraňte vejce děrovanou lžící a přendejte do misky s ledovou vodou. Když vychladnou, ihned oloupejte. Podávejte a užívejte si. Vejce vydrží v lednici jeden týden.