Pečená kuřecí játra

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 154 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 19 g
Tuky: 8 g

Suroviny:

  • 500 g kuřecích jater

  • 1 lžička jemné mořské soli

  • Carnivore majonéza (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.
  2. Opláchněte kuřecí játra a osušte papírovou utěrkou. Posypte všechny strany solí.
  3. Játra položte na pečicí plech nebo do koše horkovzdušné fritézy a pečte 10 minut. Po 5 minutách otočte. Správně upečená játra jsou uprostřed růžová. Odstraňte játra z trouby nebo fritézy a podávejte s majonézou, pokud chcete.
  4. Játra podávejte nejlépe čerstvá. Mohou však být uložena ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.