Pečený pstruh

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Počet porcí: 2
Kalorie na porci: 350 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 35 g
Tuky: 22 g
Suroviny:
-
1 celý pstruh
-
1 polévková lžíce sádla nebo loje, rozpuštěného, plus další na potření
-
1 a 1⁄2 lžičky jemné mořské soli
-
rozpuštěné slané máslo, k podávání (volitelně)
Postup:
- Předehřejte gril na vysokou teplotu. Grilovací rošt lehce potřete sádlem.
- Vnějšek pstruha potřete rozpuštěným sádlem. Ochuťte vnější i vnitřní část ryby solí.
- Umístěte pstruha na gril a pečte 6 minut, poté otočte a pečte dalších 6 minut nebo dokud ryba není průsvitná.
- Pstruha vyjměte z grilu a podávejte s rozpuštěným máslem.