Pečený pstruh

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Počet porcí: 2

Kalorie na porci: 350 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 35 g
Tuky: 22 g

Suroviny:

  • 1 celý pstruh 

  • 1 polévková lžíce sádla nebo loje, rozpuštěného, plus další na potření

  • 1 a 1⁄2 lžičky jemné mořské soli

  • rozpuštěné slané máslo, k podávání (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte gril na vysokou teplotu. Grilovací rošt lehce potřete sádlem.
  2. Vnějšek pstruha potřete rozpuštěným sádlem. Ochuťte vnější i vnitřní část ryby solí.
  3. Umístěte pstruha na gril a pečte 6 minut, poté otočte a pečte dalších 6 minut nebo dokud ryba není průsvitná.
  4. Pstruha vyjměte z grilu a podávejte s rozpuštěným máslem.