Pomalu pečená hovězí žebra

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5-14 hodin
Počet porcí: 16

Kalorie na porci: 579 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 25 g
Tuky: 53 g

Suroviny:

  • 1 šálek vývaru z hovězích kostí

  • 3 kg hovězích žeber

  • 1 lžička jemné mořské soli

Postup:

  1. Osolená žebra vložte do pomalého hrnce a zalijte vývarem. Přikryjte a vařte na nízké teplotě po dobu 10 až 14 hodin, dokud maso nezměkne a nerozpadá se. Pokud pečete žebra v troubě, pečte je na 120 až 140 stupňů po dobu 5 až 6 hodin.
  2. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu max. 4 dnů.