Roast beef

Doba přípravy: 5 minut + 30 minut na odležení
Doba vaření: 45 minut
Počet porcí: 8

Kalorie na porci: 321 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 29 g
Tuky: 21 g

Suroviny:

  • 1 kg hovězí pečeně bez kosti

  • 1 lžíce rozpuštěného loje

  • 1 lžička jemné mořské soli

Postup:

  1. Vyndejte pečínku z lednice a nechte ji odležet po dobu 30 minut.
  2. Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 180 stupňů.
  3. Pečeni potřete po celé ploše rozpuštěným lojem. Posypte všechny strany pečeně solí. Pečeni položte na vymazaný plech nebo do fritézy.
  4. Pečte 45 minut nebo dokud vnitřní teplota masa neukáže 80 stupňů pro medium rare nebo pokračujte v pečení, dokud nebude upečeno podle vašich představ.
  5. Vyjměte pečínku z trouby nebo fritézy a nechte ji odpočinout na prkénku 10 minut před krájením a podáváním.
  6. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.