Roast beef

Doba přípravy: 5 minut + 30 minut na odležení
Doba vaření: 45 minut
Počet porcí: 8
Kalorie na porci: 321 kcal
Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 29 g
Tuky: 21 g
Suroviny:
-
1 kg hovězí pečeně bez kosti
-
1 lžíce rozpuštěného loje
-
1 lžička jemné mořské soli
Postup:
- Vyndejte pečínku z lednice a nechte ji odležet po dobu 30 minut.
- Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 180 stupňů.
- Pečeni potřete po celé ploše rozpuštěným lojem. Posypte všechny strany pečeně solí. Pečeni položte na vymazaný plech nebo do fritézy.
- Pečte 45 minut nebo dokud vnitřní teplota masa neukáže 80 stupňů pro medium rare nebo pokračujte v pečení, dokud nebude upečeno podle vašich představ.
- Vyjměte pečínku z trouby nebo fritézy a nechte ji odpočinout na prkénku 10 minut před krájením a podáváním.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 4 dnů.