Škvarkovo-sýrové vafle

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Počet porcí: 1

Kalorie na porci: 511 kcal

Sacharidy: 0,4 g
Bílkoviny: 48 g
Tuky: 36 g

Suroviny:

  • 1⁄2 šálku mletých škvarků

  • 1⁄3 šálku sýru čedar nebo mozzarella

  • 1 vejce

  • ⅛ lžičky jemné mořské soli

Postup:

  1. Předehřejte vaflovač na středně vysokou teplotu.
  2. Smíchejte sýr, mleté škvarky, vejce a sůl.
  3. Nalijte vaflovou směs do středu vaflovače. Zavřete vaflovač a nechte péci 3-5 minut nebo dokud nebudou vafle zlatohnědé.
  4. Vyjměte z vaflovače a podávejte.

    Poznámka: Tyto vafle jsou skvělé pro přípravu sendviče a jsou výborné na cesty.