Vajíčkový salát

Doba přípravy: 5 minut + 2 hodiny na vychladnutí
Doba vaření: 11 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 328 kcal

Sacharidy: 1 g
Bílkoviny: 13 g
Tuky: 30 g

Suroviny:

  • 8 velkých vajec

  • 1⁄2 šálku slaninové (dřeňové) majonézy 

  • 1⁄4 lžičky rybí omáčky (volitelně)

  • 1⁄2 lžičky jemné mořské soli

Postup:

  1. Vejce dejte do středního hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu na středně vysokém plameni a poté ihned přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce necháme vařit v teplé vodě po dobu 11 minut.
  2. Vodu slijte a vejce opláchněte pod velmi studenou tekoucí vodou na minutu nebo dvě, aby se vaření zastavilo. Oloupejte vejce a nakrájejte.
  3. Vložte nakrájená vejce, majonézu, rybí omáčku a sůl do velké mísy. Dobře rozmačkejte vidličkou nebo vařečkou. Dejte do lednice na 2 hodiny, aby se chutě spojily.
  4. Podávejte vychlazené. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až 4 dny.