Vejce benedikt na burgeru

Doba přípravy: 5 minut (bez času na přípravu holandské omáčky)
Doba vaření: 13 minut
Počet porcí: 1

Kalorie na porci: 507 kcal

Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 32 g
Tuky: 40 g

Suroviny:

  • 1 lžíce sádla nebo loje

  • 2 hovězí snídaňové burgery 

  • 2 plátky slaniny

  • 2 velká vejce

  • 2 polévkové lžíce holandské slaninové omáčky

Postup:

  1. Rozehřejte sádlo v litinové pánvi na středně vysokou teplotu. Pak přidejte burgery a pečte 4 minuty. Burgery otočte a opékejte 4 minuty z druhé strany. Vyjměte burgery na servírovací talíř.
  2. Na pánev přidejte slaninu a pečte 1 minutu, poté otočte a pečte další minutu nebo dokud nezezlátne.
  3. Pošírujte vejce: naplňte velký kastrol asi 10 cm vody. Přiveďte k varu. Vodu míchejte lžící jedním směrem, poté jemně rozklepněte vejce do vířící se vody. Vejce povařte tak, aby byly bílky uvařené, ale žloutky stále měkké a tekuté, asi 3 minuty.
  4. Na každý burger položte plátek slaniny, pošírované vejce a polijte holandskou omáčkou.