Vejce benedikt na burgeru

Doba přípravy: 5 minut (bez času na přípravu holandské omáčky)
Doba vaření: 13 minut
Počet porcí: 1
Kalorie na porci: 507 kcal
Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 32 g
Tuky: 40 g
Suroviny:
-
1 lžíce sádla nebo loje
-
2 hovězí snídaňové burgery
-
2 plátky slaniny
-
2 velká vejce
-
2 polévkové lžíce holandské slaninové omáčky
Postup:
- Rozehřejte sádlo v litinové pánvi na středně vysokou teplotu. Pak přidejte burgery a pečte 4 minuty. Burgery otočte a opékejte 4 minuty z druhé strany. Vyjměte burgery na servírovací talíř.
- Na pánev přidejte slaninu a pečte 1 minutu, poté otočte a pečte další minutu nebo dokud nezezlátne.
- Pošírujte vejce: naplňte velký kastrol asi 10 cm vody. Přiveďte k varu. Vodu míchejte lžící jedním směrem, poté jemně rozklepněte vejce do vířící se vody. Vejce povařte tak, aby byly bílky uvařené, ale žloutky stále měkké a tekuté, asi 3 minuty.
- Na každý burger položte plátek slaniny, pošírované vejce a polijte holandskou omáčkou.