Vepřové kotlety obalené ve slanině

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Počet porcí: 4

Kalorie na porci: 380 kcal

Sacharidy: 0 g
Bílkoviny: 30 g
Tuky: 28 g

Suroviny:

  • 8 tenkých plátků vepřové nebo hovězí slaniny

  • 4 vykostěné vepřové kotlety

Postup:

  1. Předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 200 stupňů.

  2. Omotejte 2 proužky slaniny kolem každé vepřové kotlety a konce zajistěte párátky. Kotlety obalené slaninou položte na pečicí plech nebo do horkovzdušné fritézy. Pečte 18 až 20 minut, po 10 minutách obracejte. Pečte, dokud není slanina křupavá a vepřové maso propečené.

  3. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.