Vepřové “řízky”

Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 12 minut
Počet porcí: 4
Kalorie na porci: 464 kcal
Sacharidy: 2 g
Bílkoviny: 37 g
Tuky: 36 g
Suroviny:
-
4 vepřové kotlety bez kosti (nebo telecí kotlety)
-
jemná mořská sůl
-
2 velká vejce
-
3⁄4 šálku strouhaného parmazánu (nebo mletých vepřových škvarků)
-
1⁄4 šálku kachního sádla, masti nebo loje
Postup:
- Vepřové kotlety naklepejte a obě strany lehce osolte.
- V jedné misce rozklepněte vejce, do druhé nasypte parmazán a do třetí také parmazán.
- Vložte kotletu do první misky s parmazánem a poté ponořte kotletu do misky s vejcem. Pak do druhé misky s parmazánem, obalte všechny hrany a strany. Opakujte se zbývajícími kotletami.
- Zahřejte tuk ve velké pánvi. Když je rozpálený, přidejte řízek a opékejte 2 až 3 minuty na každé straně, až do zlatohnědé barvy. Řízek přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami. Před pečením druhé várky v případě potřeby přidejte více tuku. Řízek ihned podávejte.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dny.